Facsemetéket ültettek

2022.09.24. 15:58

Egy facsemete, egy újszülött Nyékládházán

Nemesített magyar kőriseket ültetett és adott örökbe Nyékládháza Város Önkormányzata az előző év újszülöttei számára.

ÉM

Hagyomány már Nyékládházán, hogy az előző évben született gyermekek számára facsemetéket ültet a város vezetése. Az idén már hetedik alkalommal köszöntötte Tóth Balázs polgármester a családokat.

A dinamikusan fejlődő városban az újszülöttek számának növekedése örvendetes tény, ami a korábbi években már a bölcsőde építését is indokolttá tette. A 47 facsemetét a nyékládházi Sportparknál vehették birtokba a gyerekek és szüleik a város polgármesterétől, Tóth Balázstól és Molnárné dr. Ducsai Dalma jegyzőtől. 

– Ahogy cseperedik a gyermekük, velük együtt cseperednek ezek a csemetefák is, amelyek mindig emlékeztetnek majd arra, hogy innen, ebből a nyékládházi földből szakadtak ki, és sodorja őket bármerre az élet, a gyökereik itt vannak, ide tartoznak. Az idővel tekintélyes fává terebélyesedő mostani csemetefák és a város is mindig visszavárja őket – hangsúlyozta beszédében Tóth Balázs polgármester.  

 

A fák adományozásáért, mint eddig minden évben, ezúttal is Laczik Lászlót és a Dörmi Kertészetet illeti a köszönet. A példaértékű gesztus célja, hogy a fiatal családok, a felnövekvő gyermekek is érezzék, hogy itt vannak otthon, és minden okuk megmaradjon arra, hogy a továbbiakban is itt éljenek. A fák „tulajdonosai” és családjuk évről-évre újabb csoportot formálnak, amivel a közösség építésének is újabb lehetősége nyílik. Nyékládháza fejlődésének, gyarapodásának újabb, látványos kifejezése ez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában