Szén és környezetvédelem

2022.09.05. 16:33

Egy asztalnál a bányászat és a klímaváltozás

Ózdon, a Digitális Erőműben folytatódott a Társadalmi Szervezetek Fóruma, amelyet a megyei önkormányzat szervezett.

ÉM

Riz Gábor miniszteri biztos, országgyűlési képviselő és dr. Schirger György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzője az ózdi Társadalmi Szervezetek Fórumán, a Digitális Erőműben

Ózdon, a Digitális Erőműben folytatódott a Társadalmi Szervezetek Fóruma, ezúttal a bányászat és a klímaváltozás volt a középpontban.  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat által szervezett fórum célja az volt, hogy az érintett témában, jelen esetben a bányászattal és a klímavédelemmel kapcsolatban előremutató beszélgetéseket folytassanak civil szervezetek, szakemberek és döntéshozók.

– Miniszteri biztosként fő feladatom, hogy felmérjem és elemezzem a barnakőszén- és lignittermelés növeléséhez szükséges beruházásokat, valamint azok költségigényét. Pontos helyzetképet kell, hogy adjak Magyarország kormánya számára a szén, mint energiahordozó jövőbeni felhasználási lehetőségeiről ellátásbiztonsági és környezetvédelmi szempontból – mondta megnyitójában Riz Gábor miniszteri biztos, országgyűlési képviselő.

A megyei önkormányzat részéről dr. Schirger György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzője köszöntötte a fórum részvevőit. Beszédében hangsúlyozta, az identitás és a működő közösségek erősítésében rendkívül fontos szerepet játszik az információhoz való hozzájutás. – Egymás véleményének megismerése vezethet el a szemléletváltozáshoz, amelyben kiemelt szerepet töltenek be az ilyen események – tette hozzá a Hivatal jegyzője.

Ezután Vinczéné Telegdi Erzsébet környezetkutató geográfus előadásában a klímaváltozás közvetlen és közvetett hatásairól beszélt országos és megyei viszonyaltban, majd kerekasztal-beszélgetés zárta az eseményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában