Súlyos döntés

2022.09.30. 11:56

Döntöttek Edelény vízközművagyonáról

Átadja Edelény város önkormányzata a vízközművagyonát az államnak a képviselő-testület csütörtöki határozata alapján.

ÉM

Fotó: Gábor János

Augusztus 30-án tárgyalt Edelény közgyűlése a víziközműrendszerre vonatkozó Gördülő Fejlesztési Terv jóváhagyása mellett a víziközművek tulajdonjogának átadásának lehetőségéről is. Az akkor elfogadott határozatban a képviselő-testület felkérte a polgármestert, hogy forduljon írásbeli megkereséssel az ÉRV Zrt. mint víziközmű-üzemeltető felé, és kérjen átfogó tájékoztatást az önkormányzat tulajdonában lévő víziközművek állapotáról annak érdekében, hogy a képviselők döntést tudjanak hozni a vagyon magyar államnak történő ingyenes tulajdonba adásáról. Ahogy akkor beszámoltunk róla, a tájékoztató, amely tartalmazza az átadás és a megtartás verzióját is a közgyűlés elé kellett, hogy kerüljön, hogy ennek fényében dönthessenek a képviselők az átadásról vagy megtartásról.

legsürgősebb jelenleg a víztorony felújítása lenne | Forrás: Edelény PH

A grémium szeptember 29-én ülésezett ismét, a közgyűlés elé 17 előterjesztés került, kettőt zárt ülésen vitattak meg. Ezek közé tartozott a Tájékoztatás Edelény város víziközműveinek állapotáról, valamint a víziközmű vagyon és a fennálló ellátási kötelezettség Magyar Államra történő átruházásának szándékáról című előterjesztés is. Mivel a képviselők zárt ülésen vitatták meg az előterjesztést, így annak tartalma sem ismert. Azonban az önkormányzat pénteken arról tájékoztatott, hogy a képviselők elfogadták az előterjesztést.

„A döntés meghozatalához tájékoztatást készítő ÉRV Zrt. szerint a vízhálózaton 1 milliárd forint értékű rekonstrukcióra volna szükség, a legsürgősebb jelenleg a víztorony felújítása lenne. Amennyiben lesz is állami pályázati lehetőség, valószínűsíthető, hogy ahhoz a tulajdonosnak 30 százalékos önerőt kell majd biztosítania” – tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában