Meghökkentő fotók!

2022.09.16. 19:00

Így néz ki most a Miskolc–Nyékládháza vasútvonal a baleset után. Mutatjuk!

A kisiklott vagon miatt megsérült pályarész helyreállítása várhatóan október végéig tart majd.

ÉM

Fotó: Ádám János

Ahogy beszámoltunk róla, augusztus 25-én hajnalban, Miskolc és Nyékládháza között egy 26 kocsiból álló tehervonat 13. kocsija kisiklott, amelyet feltehetőleg nem észlelt a mozdonyvezető. 5,5 kilométeren mintegy 9000 betonaljat, útátjárók burkolati elemeit és Nyékládházán egy váltót rongált meg a szerelvényben továbbhaladó, de a sínek mellett futó kocsi. Emiatt Miskolc és Nyékládháza között egy vágányon jelenleg is szünetel a vonatforgalom a helyreállításig.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság arról tájékoztatta portálunkat, hogy az előkészítési folyamat után a napokban elkezdődött a Miskolc–Nyékládháza vonalszakaszon Kistokaj körzetében az augusztus 25-i balesetben megrongálódott vasúti pálya helyreállítása. A kivitelezést a MÁV leányvállalata, a MÁV FKG végzi el. Immár folyamatosan érkeznek a vasbeton aljak közúti és vasúti szállítással egyaránt. Kézi és gépi (forgó kotrós adapterrel felszerelt gép) erővel folyik a betonaljak cseréje. A munkát a vonalszakasz Miskolc felőli végéről kezdték meg, eddig 414 darab betonalj cseréjét végezték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában