3D-s festés

2022.09.03. 07:00

Biztonságosabb lett a gyalogátkelőhely Sajóörösön

3D-s festéssel tették biztonságosabbá és vidámabbá a gyalogos­átkelést Sajóörösön.

SZB

Forrás: vezess.hu

Augusztus 26-án egy minden tekintetben rendhagyó dolog történt az amúgy is rendhagyó dolgokat produkáló község, Sajóörös életében. 

A rejtélyes eseményt a település Facebook-oldalán ezzel a felhívással jelezték az ott élőknek: „Kedves sajóörösiek! Megkezdődött a templom előtti gyalogos-átkelőhely 3D-ben való kivitelezése, kérünk mindenkit, körültekintően közelítse meg a helyszínt, a fél úttest lezárásra került, a másik sáv kellő óvatossággal használható. Kérjük, mérsékeljék a sebességet az aszfaltfestés ideje alatt. Köszönjük!” 

Forrás: vezess.hu

Aztán néhány óra múlva kiderült, mi rejtőzik a felhívás mögött. Gyulai Attila festőművész érkezett a településre, hogy a templom előtti gyalogátkelőhelyet 3D-ben fesse fel. A figyelemfelkeltő festés kellő figyelmeztetés minden arra járó autós számára, hogy jobban ügyeljen a zebrán átkelő kicsikre és nagyokra.

Forrás: vezess.hu

A festő mindezeken túl még egy mini-KRESZ-pályát is festett – 3D-s közlekedési táblákkal – a templom melletti útszakaszra, hogy vidámabbá tegye ezáltal az óvodába vezető utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában