Miskolci Egyetem

2022.09.14. 11:23

Amit a civil életről tudni lehet a Miskolci Egyetemen

A közösségekben való tevékenység lesz a fókuszban idén harmadik alkalommal a Miskolci Egyetemen.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A Miskolci Egyetem és a Miniszterelnökség közösen újra meghirdeti közös szemináriumát. „A civil szervezetek szerepe és lehetőségei Magyarországon. Miért érdemes fiatalon is civil közösségekben tevékenykedni?” címen futó tárggyal találkozhatnak a hallgatók az őszi szemeszterben a Miskolci Egyetemen. 

A tantárgy célja, hogy a fiatalok megismerjék a civil szervezetek szerepét és lehetőségeit Magyarországon. Erről tartott közösen sajtótájékoztatót Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Szalay-Bobrovniczky Vince a Miniszterelnökség, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. 

Fontos a civil szektor 

„Elsőként csatlakoztunk ehhez a kezdeményezéshez a kezdeményezéshez és már idén harmadszorra tudjuk meghirdetni ezt a tárgyat” – mondta el Prof. Dr. Horváth Zita. Rámutatott, hogy a mai 21-századi intézményeknek ezer szállal kell kötődni a civilekhez és fontos, hogy olyan tevékenységekbe is becsatlakozzanak a társadalom különböző szektoraihoz. 

„A tananyag alapja Miskolcon készül, amely közel 300 oldalon mindent elmond arról, hogy mit érdemes tudni a civil életről” - hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Vince. Hozzátette: neves előadók részvételével képezhetik magukat a diákok. Az államtitkár ismertette a tárgy főbb témáit és azt is elmondta, hogy állami és civil szektorból egyaránt lesznek előadók a a félév során. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában