Miskolctapolcai tragédia

2022.09.02. 11:56

A pinceomlás áldozatának családja nem akarta elhinni a rendőröknek a rossz hírt

Mindenképpen jogi elégtételt szeretne a család a baleset miatt, tudtuk meg az egyik áldozat testvérétől.

HI

Fotó: Dojcsák Dávid tűzoltó százados/baz.katasztrofavedelem.hu

Ahogy beszámoltunk róla, felszínre hozták a tűzoltók a szerdai pinceomlás három áldozatát csütörtök délután. 

Az esetről szóló hivatalos közlés szerint három fiatal férfi végzett munkálatokat augusztus 31-én a reggeli órákban, amikor a pince mennyezete beszakadt és a munkásokat maga alá temette. Portálunk információ szerint a pincében dolgozott három férfi miskolci (35 éves), tiszalúci (29) és felsőzsolcai (26). A közösségi oldalon terjedő hozzászólások szerint családos férfiak.

Pénteken délelőtt sikerült elérnünk a 26 éves fiatalember testvérét, aki érthető módon nagyon zaklatott a történtek miatt. Mint elmondta, amikor megérkeztek hozzájuk a rendőrök és mondták, hogy meghalt a testvére, nem akarták elhinni.

- Teljesen összetörtünk. Ki számít arra, hogy a szerette elmegy reggel dolgozni és már soha többé nem jön haza, csak a halálhírét hozzák. Elképesztő, hogy ilyesmi megtörténhet. Családja van a testvéremnek, gyerekek maradtak utána árván, értük dolgozott – mondta portálunknak a hölgy.

Arról is beszélt, hogy a férfi nem akart aznap dolgozni menni. A családjával akart lenni. De hívták, hogy menjen, mert határidőre be kell fejezni a munkát. Azt külön fájlalják, hogy a pincetulajdonos azóta sem kereste a családot, hogy részvétet nyilvánítson.

- Bementünk a kórházba, de nem tudtuk megnézni a testvéremet, állítólag szerdán fogja orvosszakértő megvizsgálni őket, és csak utána tudunk intézkedni. Semmiképpen nem akarjuk annyiban hagyni a dolgot, a temetés után ügyvéd segítségével szeretnénk jogi elégtételt szerezni a testvérem halála miatt – tette hozzá a hölgy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában