Szüreti Sakk Kupa

2022.09.22. 16:00

A kupák és az edelényi takarítónő

Az edelényiek éltáblása szakadatlanul nyeri serlegeit, tárgyait.

KT

Apcon rendezték a Szüreti Sakk Kupa elnevezésű versenyt, amelyen asztalhoz ült Kis Pál Gábor, az Edelényi VSE NB I.-es csapatának nemzetközi mestere, aki veretlenül diadalmaskodott, kilenc partijából hetet megnyert és csak kétszer remizett, így ismét gyarapította otthoni múzeumát.

A szekrény tetejére 

– Rengeteg kupám van, az érmeimet pedig meg sem kísérlem megszámolni – felelte a nemzetközi mester. – A legnagyobb, majd méteres serlegemet Rozsnyón nyertem 2015-ben. Minden általam elhódított tárgynak örülök, valamennyihez kellemes emlék köt. Ereklyéim többségét a szekrények tetején tartom, és ha rájuk pillantok, rögtön beugrik, hogy melyiket és hol kaparintottam meg. Amennyiben pedig megcsal az emlékezetem, akkor megnézem a feliratokat, hiszen a szervezők éppen azért tesznek a kupákra kis feliratokat, hogy akár öreg korunkban is emlékezhessünk az adott versenyre és eredményünkre. Ami pedig a kombinációt illeti: az boldogít a legjobban, ha egyszerre pénzdíjjal és serleggel is „megdobnak”. 

Kis Pál Gábor a tárgyak  hátrányát sem hallgatta el: 

– Időnként kezelésbe kell vennem a hatalmas gyűjteményemet, melynek portalanítása bizony akár órákat is igénybe vesz, ez azonban igencsak hálás teendő. Viszont egy-két évtized múlva már takarítónőt is kell majd hívnom. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában