Koncertből segítség

2022.09.02. 12:17

A kórház dolgozói részére adományozott a Miskolci Zsidó Hitközség

A kórház saját forrásból 1 millió forinttal egészíti ki az 1 millió forintos adományt.

DA

Deutsch Miklós, dr. Révész János és Grósz Endre

Fotó: Bujdos Tibor

Egy millió forint felajánlásban részesült dolgozói részére a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, amit 1 millió forinttal egészít majd ki saját forrásból. A Miskolci Zsidó Hitközség koncertet szervezett a helyi Művészetek Házában. A Budapest Klezmer Band szórakoztatta a közönséget. A jótékonysági rendezvényen gyűjtött felajánlást ünnepélyes keretek között adták át a szervezők az egészségügyi intézmény képviselőinek. 

Dr. Révész János, a megyei kórház főigazgatója elmondta: a kórháznak egyre többen adományoznak. A mostani pénzadományból a nővérszállóhoz és a GYEK sürgősségi részlegéhez bútorokat és egyéb berendezéseket vásárolnak majd. 

Grósz Endre, a Miskolci Zsidó Hitközség ügyvezetője és alelnöke beszámolt róla, hogy a kezdeményezést a Mazsihisz is támogatta. További tervük pedig, hogy egy másik műsort is elhoznak Budapestről Miskolcra és ennek teljese bevételét is a megyei kórháznak fogják felajánlani. 

A Miskolci Zsidó Hitközség képviseletében Deutsch Miklós elnök is megjelent. Az adományozóknak támogatói emlékplakettet nyújtottak át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában