Parkolómizéria

2022.08.26. 07:00

Vége a „potyaparkolásnak” a miskolci Bazár-tömbben

Bekeményített a tulajdonos, augusztus 26-án 8 órakor birtokba veszi a száz autóparkolónyi területet.

SZB

A parkoló lezárásáról tájékoztató tábla fogadta autósokat.

Fotó: Szaniszló Bálint

Az augusztus 1-je eléggé stresszes volt a miskolci, vagy a megyeszékhelyen sűrűn előforduló autósok számára, hiszen drágult a parkolás a városban, sőt olyan zóna is ban, ahol a korábbi duplájára emelkedett a tarifa.  

A kékkel jelölt területet zárták le

Ezt tetézte az a tény, hogy a belvárosban lévő Bazártömbben kezdődő építkezés miatt a városi fizetőparkolási rendszer zöld zónájához tartozó Széchenyi utca, Szentpáli utca, Régiposta utca, Kazinczy Ferenc utca által határolt terület zúzalékos parkolójában közel 100 fizető férőhely szűnt meg augusztus elsejétől.

A megszűnő parkolórészt augusztus 1-jéig bérelte a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft., és ott alakított ki ideiglenesen parkolóhelyeket. A területre kiadott kedvezményes lakossági bérletekkel augusztus 1-je óta a Bazártömb fennmaradó helyein és a Régiposta utcai parkolóhelyeken lehet azóta parkolni. Feltéve, hogy az érintett autós talál helyet magának, hiszen parkolási szempontból egy állandóan zsúfolt területről van szó.  

Lezárják a területet  

Egy nagyon szűk egy hónap átmenet volt a Bazár-tömbben, hiszen a fizető parkolás megszűnt a bérelt területen, de a tulajdonos nem vette birtokba a területet, azaz ebben az időszakban lényegében ingyen lehetett parkolni. Lehetett, mert a napokban táblák fogadták az autósokat, amelyen a tulaj azt közli, hogy augusztus 26-án 8 órakor parkolózárás van. Mint megtudtuk, megkezdik a jövőbeni építkezések előkészítését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában