Várják a segítséget

2022.08.05. 08:00

Tanszerrel segíthetik az iskolakezdést

Több éve hagyomány a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és az Auchan közös tanszergyűjtő akciója.

NHK

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az áruházlánc tapasztalatai alapján a családok füzetet, írószert és papírárut évente akár többször is, iskolatáskát és tolltartót pedig két-három évente vásárolnak az iskolás gyerekeknek. Különösen nehéz a helyzete azoknak a családoknak, ahol több gyerek iskolakezdésére kell felkészülni egyszerre. A NOE segít abban, hogy a tanszerek azokhoz a családokhoz kerüljenek, ahol a legnagyobb szükség van rá. A gyűjtést helyi önkéntesek végzik. Ebben az évben is csatlakozott a kezdeményezéshez a Miskolci Nagycsaládosok Egyesülete.

Három hosszú hétvégén

Az augusztus 4-től szeptember 4-ig tartó időszakban a Miskolc-Déli Auchan áruházban kapott lehetőséget a szervezet a tanszergyűjtésre. 

Augusztus 4-7. csütörtöktől vasárnapig, augusztus 18-21-ig, illetve augusztus 25 és 28. között várják a felajánlásokat az egyesület önkéntesei. 

A gyűjtés 10 és 19 óra között az áruház ügyfélszolgálatának környékén található. Főként olyan tanszereket várnak az adományozóktól, amelyek alap szükségletei egy általános iskolás gyermeknek vagy középiskolás fiatalnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában