Népművészeti találkozó

2022.08.09. 14:32

Rekordszámú érdeklődő Tornabarakonyban

Hagyományőrző programok, zenés-táncos mulatságok és ételkülönlegességek a népművészeti találkozón.

ÉM

Kulturális műsor szórakoztatta a népművészeti találkozó résztvevőit

A tizenegyedik Gömör-Tornai Népművészeti Találkozót rendezték meg Tornabarakonyban a hétvégén, amelyet a Baráti Kör Tornabarakonyért Alapítvány szervezett. A két napos rendezvényen többek között zenés, táncos előadásokkal kedveskedtek az előadók a közönség számára, valamint a szervezők különböző hagyományőrző programokkal készültek az érdeklődők számára és különböző helyi tradicionális ételeket is kóstolhattak a gasztronómia iránt érdeklődők.

„Soha nem látott érdeklődés övezte ezt a már hagyománnyá vált rendezvényt” – nyilatkozta a Borsod Online-nak Molnár János, a település polgármestere, aki arra is rámutatott, hogy a rendezvény a korábbi években 800-1000 közötti vendégszámmal futott, idén azonban becsléseik szerint 1500 ember fordult meg a Kemencés dombon, amely a rendezvénynek adott helyszínt.

„Nagyon magas színvonalú produkciók voltak, és külön érdekesség, amely a programot övezi: a rendezők sem készültek ekkora érdeklődésre, így már délutánra minden elfogyott, ezért kénytelenek voltunk egy üzletet megkérni, hogy szállítson a vendégek számára megfelelő mennyiségű ételt és italt”– hangsúlyozta a település vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában