Községháza

2022.08.06. 16:00

Régóta áhított fejlesztés Regécen

Regécen a Magyar Falu Program által támogatott fejlesztésből megújították a Községháza épületét. Az átadási ünnepség szombaton délután volt a település Hazaváró elnevezésű falunapi rendezvényén.

NHK

Fotó: Bujdos Tibor

Egy régóta óhajtott fejlesztés átadásához érkeztek a településen. Az épület már olyan műszaki és esztétikai állapotban volt, amelynek megújítása nem tűrt halasztást, egyebek mellett beázott – mondta Bakos Ferenc, Regéc polgármestere.

Az elmúlt években többször is pályáztak forrásra, végül a Magyar Falu Program több mint 29 millió forintos támogatásából tudták megújítani a Községházát. Főként külső korszerűsítés történt, egy kevéssel az önkormányzat kiegészítette az összeget, melyből néhány belső munkálatot tudtak elvégezni. Regéc bár kis település, de turisztikailag frekventált, nem mindegy tehát, hogy milyen képet mutat az ott élők és a vendégek számára – hangoztatta a polgármester. Hozzátette: a felújítás terveit időközben többször át kellett szabni, mert a költségek megemelkedtek, de a leginkább szükséges munka elkészült. A Magyar Falu Program egy másik sikeres pályázata is a kezükben van már, melyből a várhoz vezető út első szakaszának aszfaltozását fogják elvégezni – tudatta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában