Már használható

2022.08.25. 10:25

Ráeresztették a forgalmat az új gesztelyi és taktaharkányi körforgalomra

Részlegesen adták át a megújult gesztelyi csomópontot, egyes részei még nem használhatók, ám a forgalom így is zavartalan.

ÉM

Szerda késő délután már a gesztelyi körforgalomban is haladt a forgalom

Fotó: HI

Június elsején számoltunk be róla, hogy elindult az aszfalt felmarásával a munka a Gesztely és Hernádkak közötti körforgalomban. A csomópont, ugyanis a 37-es főút négysávosításának a kiindulópontja, egy új turbókörfogalmat terveztek ide. A korábbi és egyben a megvalósuló körforgalom körül gyakorlatilag egy újabb körgyűrűt alakított ki a kivitelező, ezen zajlott a forgalom egészen szerdáig.

Augusztus 24-én ugyanis az arra közlekedők már azt tapasztalták, hogy megváltozott a terelés, és az újonnan megépült körforgalmat használhatják. Nem adták át teljesen a forgalomnak a kétsávos körgyűrűt, egyes részei még le vannak zárva, de a forgalom zavartalanul tud haladni a csomópontban.

Ugyancsak augusztus 24-én változott meg a taktaharkányi csomópontnál is a közlekedés. Itt szintén átadták a taktaharkányi és bekecsi bekötőutakhoz épült, teljesen új körforgalmat a közlekedőknek. Ez azt jelenti, hogy a 37-es négysávosítása kapcsán tervezett négy körforgalom - gesztelyi, újharangodi, taktaharkányi, bekecsi - már mind elkészült, és mindegyiken zajlik is a forgalom. 

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a két szerdai átadás csak időszakos, vagy végleges, portálunk ugyanis nem kapott eddig erre nézve tájékoztatást, noha látva az előrehaladott munkálatokat hétfőn kérdéseket küldünk a körforgalom, illetve maga a négysávosítás kivitelezése kapcsán a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek, többek között arról is érdeklődve, hogy mikor várható a körforgalom forgalomnak való átadása. Választ azonban eddig nem kaptunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában