Károk

2022.08.10. 18:00

Pusztított a rekordeső Tiszakarádon

Egy vízelvezető csatornát is megrongált az egyszerre lezúdult, rekordmennyiségű eső Tiszakarádon.

BSZA

Az alpolgármester mutatja a kár mértékét

Forrás: PH

A tönkrement rész újjáépítése tízmillió forintba kerül, amire a bodrogközi településnek nincs pénze, ezért a szükséges összeg előteremtésére vis ­maior pályázatot nyújtott be az önkormányzat – közölte az Északkal Batta Sándor alpolgármester.

Többtonnás akadály

Mint korábban beszámoltunk róla, július 30-án országos rekordot jelentő, százhu­szonhárom milliméter eső esett le rövid idő alatt Tiszakarádon. A nagy mennyiségű csapadék nemcsak a település aznapi falunapi ünnepségét mosta el, de megrongálta az egyik bel- és csapadékvíz-elve­zető csatornát is. Batta Sándor arról tájékoztatott, hogy ez a csatorna felelős a település mintegy felének a vízelve­zetéséért, így ez egy újabb esőzés esetén problémát jelenthet. Gyakorlatilag egy többtonnás beton tám­falrész vált le a helyéről, és tömítette el az árkot – magyarázta. 

Hozzátette: tetőzi a problémát az, hogy mindez egy, a helyiek számára fontos mezőgazdasági hidat is érint, amit így kockázatos használni. Kiemelte: a helyreállítást csakis pályázati támogatásból tudják megvalósítani, amire már egy szakavatott cégtől árajánlatot is kértek. A helyreállítás költsége eléri a tízmillió forintot – közölte Batta Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában