Tóparti tábor

2022.08.01. 14:50

Nyári élményekkel segítenek az ukrán menekült gyerekeknek - Fotókkal, videóval

Horgászattal kezdték a tábor első napját, a sikerélmény nem maradt el.

NHK

Kerek Magor önkéntes koordinátor és Sztarikov Nazar

Fotó: Bujdos Tibor

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete szerteágazó karitatív tevékenységének jelentős részét teszi ki az ukrán menekültek segítése. Ezen belül kiemelt, hogy a Miskolcon elszállásolt családok gyermekeinek hasznos és kellemes időtöltést tudjanak biztosítani a nyári szünetben, ezért folyamatosan programokat szerveznek nekik. 

Augusztus elsejétől két héten keresztül a Muhi Realxtreme vízi paradicsom lesz a helyszíne a napközis tábornak, melynek első öt napos turnusában tizenöt általános iskolás korú ukrán gyermek élvezheti a horgászat és a strandolás örömeit – mondta Laták Kamilla, a program főszervezője. 

Ezen kívül vízi- és labdajátékok, kézműves foglalkozások is tarkítják a hetet, természetesen rugalmasan alakítva az időjáráshoz – tette hozzá. A következő héten kisebb, bölcsődés és óvodás korú gyermekeknek szeretnének nyári élményeket adni édesanyjukkal együtt. Őket is életkoruknak megfelelő programokkal várják majd, de a nap nagy részét a strandolás teszi ki - tudatta a Vöröskereszt munkatársa.

A horgászat nagyon tetszik a gyerekeknek, többen a csapatból most fogtak először botot a kezükbe, de vannak, akik rendszeresen járnak szabad vizek mellé – mondta Kerek Magor, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének önkéntes koordinátora. Hozzátette: ő az, aki segít a csalit feltenni, a horogra akadt halat pedig levenni. Ebben a tóban ponty, csuka, süllő, illetve harcsa is fellelhető, de a gyerekek most csak apró halakat fognak, melyeket a horgászat végén visszaengednek majd. 

A családjával rendszeresen horgászik Ukrajnában és hasonló tavakhoz mennek, egyébként pedig nagyon „menő” ez a környezet - mondta Sztarikov Nazar. A fiú azt is elmesélte, hogy már itt is volt sikerélmény, mert két kicsi halat is kifogott, de ennél sokkal többet szokott. A legutóbbi ukrajnai horgászaton legalább harminc darab 15-20 centiméteres hal került a horgára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában