Miskolc Polgármesterének Bora

2022.08.06. 14:00

Megvolt a borbírálat

Negyven bormintát vizsgált 6 tagú sommelier csapat, hivatalos borszakértők a napokban Miskolcon.

ÉM

Három kategória nyertese viselheti majd a Miskolc Polgármesterének Bora címet

Fotó: Shutterstock

Döntésük nyomán fehér, vörös és rozé borok viselhetik a Miskolc Polgármesterének Bora 2022 címet. Az eredményhirdetés az augusztus 19-i Bükki Boros Napokon esedékes, 18 órától – tudtuk meg Borkuti László közművelődési és turisztikai tanácsnoktól. 

A Bükki Boros Napokkal a Bükki borvidéken szőlőtermelő és borkészítő gazdákat, borászokat és borászatokat kívánja helyzetbe hozni a helyhatóság, hogy Miskolc és környékén új értelmet kapjon a helyben termelt minőségi borok kultusza. A  kezdeményezéshez csatlakozott a Bogács Hegyközség, a Tibolddaróc-Kács Hegyközség és Miskolc és Környéke Hegyközség, mint szervezet, valamint a Szövetség a Bükki Borokért Egyesület.

Nem hagyományok nélkül való kezdeményezésről van szó – emlékeztetett Borkuti László: a Bükki Vadas-Boros Napokegykor tradicionális nagyrendezvénye volt a városnak. Szeptember első napjaiban, a Diósgyőri vár környezetében rendezték meg a szervezők. A kedvelt esemény újragondolása a vár átépítése miatt most nem lehetséges, de a Bükki borvidéken szőlőtermelő és borkészítő gazdák, borászok és borászatok megismertetése kívánatos, hogy Miskolc és környékén új értelmet kapjon a helyben termelt minőségi borok kultusza – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában