Galambprobléma

2022.08.26. 16:55

Megoldódhat a fertőzésveszélyes helyzet a diósgyőri társasházban

A Miskolci Járási Hivatal kötelezte a lakástulajdonost, hogy védekezzen a galambok ellen, helyszíni ellenőrzést tartanak a következőkben.

UA

Fotó: Ádám János

Korábban beszámoltunk arról, hogy galambürülékekre panaszkodnak egy Kuruc utcai ingatlan tulajdonosai, amely már odáig fajult, hogy fertőzésveszély is fennáll a lépcsőházban a tulajdonosok szerint.

Az üggyel kapcsolatosan megkerestük a társasház közös képviselőjét, aki elmondta, számos módon és formában felszólította a lakás tulajdonosát az állapot megszüntetésére, de nem járt sikerrel.

Megoldódhat az ügy

Megkerestük a társasház problémájával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt, akik azt válaszolták: Az épület tulajdonosának és/vagy a gazdálkodó szerv vezetőjének, üzemeltetőjének kötelessége gondoskodni az egészségügyi kártevőknek minősülő galambok elleni védekezésről. Az ügyben lakossági bejelentés érkezett, amelynek kapcsán a Miskolci Járási Hivatal védekezésre kötelezte a lakás használóját, aki nyilatkozatot tett arra, hogy a galambok további berepülését megakadályozza, valamint gondoskodik a balkon fertőtlenítésről. A járási hivatal népegészségügyi osztálya a helyszínen újabb ellenőrzést tart a helyzet kivizsgálására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában