Lovassport

2022.08.21. 12:00

Lóháton is bejárhatók ezek az útvonalak Borsod megyében

Nemrégiben lovasturisztikai hálózat épült ki Észak-Magyarországon és az Észak-Alföld régiók területén.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Észak-Magyarország kiválóan lovagolható területei a lovastúrázók kedvelt úti céljai közé tartoznak.  A Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Egyesület által működtetett eurohorse.hu weboldalon megtekinthetők a turisztikai attrakciók részletei, keresni lehet a túraútvonalak és többi között a megállópontok szerint is.

Nemrégiben lovasturisztikai hálózat épült ki Észak-Magyarországon és az Észak-Alföld régiók területén 700 millió forint uniós támogatásból. A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretéből elnyert támogatásból több mint 1800 kilométernyi, lóháton bejárható útvonalhálózat jött létre, amely mentén 31 helyszínen lovasturisztikai megállópont létesült, ezek alkalmasak a túrázók és lovaik fogadására, kiszolgálására.

Az országos lovasturisztikai-gerinchálózathoz való csatlakozás lehetősége minden turisztikai szolgáltató számára nyitva áll – írta közleményében korábban a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Egyesület.

Harmincöt megállópont

Az oldalon szörfözve (még érződik, hogy szerkesztés alatt áll) térségünkről ez olvasható: Észak- Magyarország és az Észak- Alföld páratlan természeti adottságai és kiválóan lovagolható területei mindig is a külföldi lovastúrázók kedvelt úticéljai közé tartozott. Ezt bizonyítja, hogy a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Egyesület (MLTKE) elnöke, Lóska János által a térségben vezetett két lovastúra - Attila nyomában és a Hortobágy túra-, 2002-ben és 2005-ben külföldi szakújságírók véleménye alapján bekerült a világ 10 legjobb lovastúrája közé.

A honlap most 35 megállópontot és 16 útvonalat mutat, rá lehet keresni az útnonaltervezésnél arra is, hogy hol juthat étkezéshez, hol szálláshoz, kovácshoz, esetleg állatorvoshoz a lovas. Néhány megállópont a megyéből: Harsány, Edelény, Abaújlak-Szanticska. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában