Guinness-rekord

2022.08.14. 17:00

Jótékonyságot szolgált a rekord palacsinta Tiszaújvárosban

A "Csikó-csapat" egy speciális művágtag megvásárlását támogatta a palacsintából befolyt 614 725 forintból.

ÉM

A Hal a placcon program egy Guinness-rekordkísérlet színtere is volt Tiszaújvárosban. Vitéz István - aki a barátai Csikó néven tisztelnek - arra vállalkozott, hogy egy speciális sütőszerkezettel az addigi 147 méteres rekordot megdöntve megsüti a világ leghosszabb palacsintáját.

Csikó csapata az eredetileg tervezett 150 métert messze túlhaladták, és egy 250 méter hosszú palacsintával döntötték meg a rekordot. Ez közel két óra leforgása alatt sikerült. A rekordhot mintegy 150 liternyi palacsintatésztát használtak fel.

Feldarabolták és eladták 

A pakacsintakígyót feldarabolták és becsületkasszára értékesítették azzal a szándékkal, hogy a bevételét teljes egészében Balogh Nórának ajánlják fel. Ő egy 26 éves édesanya, aki egy speciális műlábra gyűjt, ami 12 millió forintba kerül és 6 millió önrészre van szükség. Késő esteg, miután az összes palacsinta elfogyott, megszámolták a nap folyamán befolyt adományösszeget, amely 614 725 forint lett. Ennyivel sikerült támogatni Nórát, a kisgyermekes anyukát, aki így közelebb került céljához, hogy megvehesse a sokmilliós forintos művégtagot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában