Újraélesztéshez riasztottak

2022.08.22. 19:22

Itt a szendrői mentők válasza: kődobás után életmentés!

Még napirendre sem volt idejük térni a betört ablak miatt, amikor szükség volt a lélekjelenlétükre és szakmai hozzáértésükre.

ÉM

A Szendrői Mentőállomás munkatársai

Fotó: Országos Mentőszolgálat

Mint beszámoltunk róla, szombat éjjel bedobták egy kővel a Szendrői Mentőállomás ablakát. Az ott dolgozók számára azonban a mai nap is tartogatott izgalmakat. Az Országos Mentőszolgálat így számolt be közösségi oldalán a történtekről:

„Amint megírtuk, hogy kővel dobták be a Szendrői Mentőállomás ablakát, megkezdett újraélesztéshez riasztották az említett esetkocsi bajtársait a közeli Szalonna településre. A mentésirányító eközben már instruálta a beteg édesapját az újraélesztésre, amit szendrői bajtársaink hamarosan emelt szinten folytattak. Csaknem 40 percig küzdöttek a férfi életéért, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások sikerre vezettek, ám a beteg továbbra is kritikus állapotban volt. A rutinos mentőtiszt azonnal döntött és mentőhelikoptert kért a beteg kórházba szállításához, ami perceken belül meg is érkezett. Közösen végül sikeresen stabilizálták a beteg állapotát, akit légi úton szállítottak kórházba. A szendrői mentők ezek után még sokáig nem hagyták el a helyszínt, hiszen a hős apa is pár percnyi lelki támogatásra szorult. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában