Szent István ünnepe

2022.08.18. 15:59

„István király döntéseit igazolta a történelem”

A Munkáspárt miskolci ünnepségén a párt elnöke méltatta az államalapítót.

Fotó: Ádám János

Szent István Magyarországát vetette össze hazánk jelenkori helyzetével Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, a párt augusztus 20-ai megemlékezésén augusztus 18-án délelőtt Miskolcon, a Szent István téren. Az ünnepség végén az ünneplők megkoszorúzták István király szobrát és felszelték az új kenyeret, amiből minden jelenlévőt megkínáltak.  

István bölcsessége a példa 

„Ma a magyar állam születését és megalkotóját, első királyunkat, Szent Istvánt ünnepeljük. Meghajlunk történelmi személyisége, a realista államférfi, a gondolkodó ember előtt. István érdeme nem az, hogy a nyugat felé fordult, hanem, hogy tudott választani a lehetséges utak, az egymásnak ellentmondó koncepciók között. Döntéseit, cselekedeteit igazolta a történelem” – mondta beszédében Thürmer Gyula.

„Ezenkívül ünnepeljük ma a magyar népet is, akik munkája, áldozata nélkül nem valósultak volna meg a királyi eszmék. Meghajlunk az elmúlt századok jobbágyai, parasztjai, kézművesei, munkásai, boltosai előtt. Viszont ma már nem István korának jobbágyai vagyunk. Ma már nincs szükség királyokra! Istvánt nem lehet másolni, de lehet meríteni bölcsességéből és bátorságából.Ma éppen erre van szükség, mert a magyar nemzet életveszélyben van. A válság, a háború tönkreteszi az elmúlt évtizedek viszonylagos gyarapodását. A nagyhatalmak újrarajzolják a világot. A mai Európai Unió nem az István-kori Európa, amely védelmet és jövőt adott Magyarországnak. Meddig tűrjük, hogy mi fizetjük a százszoros gázszámlát azért, mert Amerika háborúzni akar az oroszokkal? Ha nem cselekszünk és nem lépünk fel időben, Trianonnál is rosszabb helyzet vár ránk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában