Fejlesztés

2022.08.19. 11:04

Huszonnégy gyereknek lett új bölcsődéje Emődön

Tállai András, a térség országgyűlési képviselője szerint Emőd fejlődésének egyik sarokköve a bölcsőde megépítése.

DA

Fekete Tibor polgármester és Tállai András oerszággyűlési képviselő adta át a bölcsődét

Fotó: Ádám János

Két csoportos, összesen 24 gyerek elhelyezését biztosító bölcsődét adtak át Emődön, 2022. augusztus 19-én. Fekete Tibor polgármester elmondta, hogy az épület 240 millió forint pályázati forrásból készült el. A projekt része volt bölcsődei bútorok, eszközök és játékok beszerzése is. Mindemellett egy 500 adagos központi konyhát és 80 fő befogadására alkalmas étkezdét is átadtak. Ezek 262,3 millió forint támogatásból valósultak meg. A kivitelezés mindkét esetben egy évig tartott és határidőre elkészült. Az épület előtti 18 állásos parkolót az emődi önkormányzat 40 millió forintos saját forrásból alakította ki, a bölcsőde légkondícionáló berendezéseivel és napelemeivel együtt. A bölcsőde szeptemberben telt házzal kezdi meg a működését a helyi szülők nagy örömére. 

A családtámogatás nyomdokain

Tállai András államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese beszédében Emőd fejlődésének sarokköveit elevenítette fel, amelybe a bölcsőde építés is bekapcsolódik. 

Hangsúlyozta, hogy a fejlesztés beleilleszkedik a kormány családtámogatási politikájába és, hogy a város a Szent István által kijelölt úton halad. Az új létesítményeket a történelmi egyházak képviselői megáldották. Az ünnepség a helyi óvodások műsorával folytatódott. A szalagot polgármester úr és államtitkár úr vágta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában