Egyetemistatábor

2022.08.15. 07:00

Hétfőtől az egyetemistáké a Rákóczi-tábor Sátoraljaújhelyen

Háromszáz magyar egyetemista érkezik a Kárpát-medencéből és a nagyvilág diaszpóraközösségeiből a Rákóczi Szövetség egyetemistatáborába, Sátoraljaújhelyre.

ÉM

Csáky Csongor, a a Rákóczi Szövetség elnöke elmondta, hogy a tábor 1989. óta minden augusztus végén lehetőséget teremt arra, hogy a magyar egyetemisták közéleti, tudományos és gazdasági előadások révén együtt gondolkozzanak a magyarság és Közép-Európa helyzetéről, jövőjéről. Az összmagyar egyetemistatábor megnyitójára hétfőn ellátogat Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár. 

Gazdaság és tudomány a téma 

A hét programját nemzetpolitikai, gazdasági, tudományos előadások alkotják, és kirándulások, kulturális és szórakoztató programok színesítik. Az előadók között szerepel Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Fülöp Attila, a Belügyminisztérium államtitkára, Fritsch László, az MVM CEEnergy Zrt. vezérigazgatója, Benedek Fülöp, az OTP Bank elnöki főtanácsadója, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, Kollár Lajos, a Professzorok Batthyány Körének elnöke, Kavecsánszki Ádám, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnök-főigazgatója és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) elnöke.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában