Pótfelvételi

2022.08.17. 12:00

Háromszáznál több új felvételiző a Miskolci Egyetemen

Az idei pótfelvételi eljárásban a legtöbb jelentkező az Állam- és Jogtudományi, a Gépészmérnöki és Informatikai, az Egészségtudományi és a Bölcsészettudományi Kart célozta meg.

ÉM

A Miskolci Egyetemre is lehet pótfelvételi eljárásban jelentkezni

Fotó: Vajda János

Pótfelvételi eljárásban idén több, mint háromszázan adták be a jelentkezésüket a Miskolci Egyetemre. A népszerűségi lista élén az Állam- és Jogtudományi Kar áll, ahová az előző évhez képest most közel kétszer annyian szeretnének bejutni. Idén először hirdette meg a Gazdaságtudományi Kar a régió képzési palettáján hiánypótlónak számító sportszervezés alapszakot, a pótfelvételiben meghirdetett helyekre többen pályáztak. 

A pótfelvételi ponthatárokat várhatóan augusztus 24-én hirdeti ki az Oktatási Hivatal, akkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. 

A Miskolci Egyetem valamennyi kara hirdetett pótfelvételiben elérhető tanulmányi helyeket idén alap- és mesterszakokon, osztatlan képzésben, valamint felsőoktatási szakképzésben. A műszaki, az informatikai, az egészségtudományi és természettudományi alapképzésben, valamint az osztatlan tanárképzésben elérhető szakokra az önköltséges mellett állami ösztöndíjas helyekre is be lehet jutni. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában