Bonsai

2022.08.10. 11:00

Faóriások kicsiben

A Miskolci Bonsai Club mutatkozik be a hétvégén, melynek tagjai elhozzák féltve őrzött és évtizedek alatt nevelgetett törpefáikat.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Szemetgyönyörködtető bonsaiokat csodálhatunk meg augusztus 13-án és 14-én a Diósgyőri Népi Kézműves Alkotóházban. Itt rendezik meg  a Virágzó Népművészet Fesztivált annak apropóján, hogy 40 éves a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület. A programsorozat kuriózuma lesz, a Miskolci Bonsai Club bemutatkozása, melynek tagjai elhozzák féltve őrzött és évtizedek alatt nevelgetett törpefáikat. A kiállítást Gergye Zoltán, az egyesület elnöke nyitja meg augusztus 13-án délelőtt 10 órakor.

A magyar bonsaikultúra is 40. jubileumát ünnepli az idén, a Miskolci Bonsai Club azonban 1999 novemberében alakult Rácz János kezdeményezésére, és azóta is ő a klub vezetője. Eddig számtalan kiállításra vitték el csodás fáikat. Miskolcon tíz, Tiszaújváros kettő, Egerben, Recsken és Szikszón egy-egy alkalommal rendeztek kiállítást. Céljuk a japán hagyományok tiszteletben tartása mellett a magyar bonsaikultúra megteremtése és népszerűsítése.

A Virágzó Népművészet Fesztivál minden programja ingyenes. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában