Viharkár

2022.08.23. 13:31

Egy az uszoda felett kialakult forgószél tépte le a tetőt Tiszaújvárosban

Az uszoda melletti kazánház kéményét is megrongálta a vihar, így egyelőre nincs meleg víz az öltözőkben.

ÉM

Ahogy beszámoltunk már róla, a hétfő délutáni nagy vihar több településen, így Tiszaújvárosban is károkat okozott. Itt a városi sportcentrum uszodájának a tetejét rongálta meg, több száz négyzetméteren. Ezzel kapcsolatban a Tiszaújvárosi Sportcentrum a következő tájékoztatást adta:

„A tegnapi rövid, de annál intenzívebb vihar sajnos károkat okozott a sportcentrum uszodájának tetőszerkezetében. Az Időkép cikke szerint egy ún. tuba alakult ki felettünk, mely több száz négyzetméteren, egészen hihetetlen módon megbontotta és „felhajtotta” az uszoda tetőszerkezetének egy részét.

Személyi sérülés szerencsére nem történt, az anyagi kár mértékét még nem ismerjük. A létesítményünk természetesen rendelkezik biztosítással, így hamarosan megtörténik a kárfelmérés és csak ezután kezdhetünk hozzá a helyreállítási munkálatokhoz, melyhez jelenleg is keressük az alkalmas kivitelezőt.

Azt sajnos egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy mikor lesz ismét használható az uszoda, de mindenképpen tájékoztatunk Titeket, ha friss információkkal rendelkezünk.

A vihar a sportcentrum többi létesítményében nem okozott károkat, azok továbbra is használhatóak. Az Edzőterem és a Játékcsarnok melegvíz-ellátását biztosító kazánház közvetlenül az uszoda épülete mellett található és annak a kéménye is megsérült, ezért az öltözőkben egyelőre csak hideg vizet tudunk biztosítani. A kárfelmérés után -szakembereink szerint- a kémény viszonylag gyorsan javítható, így ezt a problémát belátható időn belül ki tudjuk küszöbölni.

Sajnáljuk a kellemetlenséget, mind a lakossági, mind pedig az egyesületi sportolók türelmét és megértését kérjük!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában