Időjárás

2022.08.05. 07:13

Citromsárga riasztást adtak ki Borsodban pénteken - Mire számíthatunk hétvégén?

Pénteken tovább fokozódik a hőség.

Fotó: Shutterstock

A legtöbb helyen már 27 fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet. A nagyobb városokban azonban már 28-29 fok közötti értéket is elér az átlaghőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggel.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében citromsárga, azaz elsőfokú riasztás van érvényben. Ez azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű.

Időjárás hétvégén

Szombaton általában sok napsütés valószínű, de északnyugat felől egy front szakadozott felhőzete érkezik, míg délkeleten még alapvetően napos marad az idő. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar - legkisebb eséllyel az Alföldön. Az északira forduló szél megélénkül, többfelé megerősödhet. Délutánra 28 és 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a nyugati megyékben mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Vasárnap hazánk nagy részén számítani lehet több-kevesebb napsütésre a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de átmenetileg erősen felhős területek is előfordulhatnak. Elszórtan várható zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél többfelé erős lesz. Hajnalban 14, 21, délután 25, 33 fok valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában