Akció

2022.08.14. 21:00

A Tiszaújvárosi Tisza-sziget környékén szedik a szemetet a nemzeti ünnepen

A Tiszta Sziget nevű rendhagyó szemétszedési akció és élménynap keretében a természeti környezetünkben felgyülemlett szemétre szeretnék felhívni a figyelmet.

ÉM

Évről-évre megdöbbentő mennyiségű szemét úszik le a Tiszán, amit már nem tudtunk tétlenül nézni. A Tisza-szigeti Csónakkikötő Egyesület tagjai, családtagjaik, helyi lakosok és cégek önkéntesei segítségével a tiszaújvárosi Tisza-sziget területén és a környező vízterületen szedik majd a szemetet augusztus 20-án 10 órától. 
Ami élményszerűvé teszi a programot: a helyszínre érkezők akár csónakokból is segédkezhetnek, hiszen a tagjaink többsége a saját csónakjával és utasaival indul útnak, hogy zsákokba szedjék a vízen sodródó hulladékot. A partra érkező és a parton gyűjtött szemét szelektálásában a PET Kupa önkéntesei nyújtanak profi segítséget. Az előző évhez hasonlóan a programban a vízirendőrség, a mentők és egyéb szakemberek is segédkeznek.  

A családosok és s kicsik is találnak elfoglaltságot: lesznek játékos feladatok, vetélkedők és kreatív foglalkozás is, melynek középpontjában szintén a szemét és az újrahasznosítás áll. A társszervező az Egy Jó Dolog Egyesület. Támogatók a Tesco „Ön választ mi segítünk” programja és Tiszaújváros Önkormányzata. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában