Zárvatartásra kell készülnünk

2022.08.19. 07:00

A szombat pirosbetűs: ünnepi a nyitvatartás megyénkben is

A menetrendek ünnepnapiak lesznek, de a budapesti tűzijáték után több kocsival közlekedő vonatokat indít a MÁV.

ÉM

Augusztus 19-én az Aldi, Auchan, Lidl, CBA, MEtro, Penny, Spar Tesco és a többi üzletlánc boltjai is a szokásos, pénteki nyitvatartás szerint működnek.

Augusztus 20-án az Aldi, Auchan, CBA, Lidl, Metro, Penny, Príma, Spar, Interspar, Tesco zárva lesz. Az alábbi üzletek nyitva lesznek: OMV Spar express, Despar boltok, benzinkutak, ügyeletes gyógyszertárak.  

Nyitva tarthatnak a virágboltok, újságosok, édességboltok, éttermek, egyéb vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek, nemzeti dohányboltok, kisközértek, nonstop kisboltok, amelyekben nem alkalmazott, hanem a tulajdonos, vagy családtagja dolgozik az ünnepnapon.  

Augusztus 21. vasárnapra minden visszatér a rendes kerékvágásba, a vasárnapi nyitvatartásuk szerint működnek a boltok. 

A megyszékhelyen Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő várakozási területeken és parkolóházakban az alábbiak szerint kell fizetni a parkolásért augusztus 20-án. A felszíni várakozási területeken és a Régiposta utcai parkolóházban díjmentes, az Európa téri, Patak utcai és Hősök tere mélygarázsokban pedig általános rend szerint fizetős a parkolás. Az augusztus 20-ai hétvégén a megszokott hétvégi nyitvatartás szerint üzemelnek a városi fenntartású piacok.

Változások a közlekedésben 

Az augusztus 20-ai tűzijáték után több kocsival közlekedő vonatokat indít a MÁV. Változik a Volánbusz- járatok menetrendje az ünnepi hétvégén. Az ünnepi hétvégén a vonatok közlekedési rendje nem változik, mivel augusztus 20. szombatra esik.  

A Volánbusz járatai augusztus 19-én, pénteken és 20-án, szombaton a munkaszüneti napra, 21-én vasárnap a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek. Az augusztus 20-ai ünnepi eseményekről a Volánbusz autóbusz-járataival is hazautazhatnak a résztvevők. A fővárosból menetrend szerint közlekedő közvetlen járatok utolsó indulási időpontjai a Volánbusz honlapján érhetők el.  

A független benzinkutak egy része zárva lesz – önkéntes alapon –, tiltakozásul az ársapkás benzinár ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában