Közlekedési verseny

2022.08.10. 14:00

A megye járőrei csaptak össze (fotókkal, videóval)

A legügyesebb közlekedésrendészeti járőr képviselheti megyénket az országos szakmai versenyen.

DA

Fotó: Ádám János

Összetett megmérettetésen mutatták be ismereteiket a rendőrség közlekedési járőrei a XI. Megyei Szakmai Közlekedési Versenyen szerdán Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében, a megye tíz rendőr-kapitánysága részvételével.

Látványos rendőri jelenlét

A verseny kora reggel megnyitóval és az elméleti tudás felmérése céljából tesztek kitöltésével kezdődött. Majd 10 órától a kiképző központ tanpályáján a motoros és az autós járőrök ügyességi versenyével folytatódott. Ezzel egyidejűleg a Szentpéteri kapu és a Repülőtéri út kereszteződésében a karos forgalomirányítás gyakorlati menetéről adtak számot a rendőrség munkatársai.

Szakmai visszacsatolás

- Tizenegyedik alkalommal tartjuk meg ezt a szakmai versenyt, ahol a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén működő rendőr-kapitányságok közlekedésrendészeti járőrei, illetve baleset helyszínelői mérik össze tudásukat – mondta a tanpályán dr. Brezovcsik Ádám rendőr őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság Megyei Közlekedésrendészeti Osztályának osztályvezető-helyettese. – Minden rendőr-kapitányság két főt delegált. A versenyzők számára nem kötelező a megmérettetés, szabadon jelentkeztek. A célja egyrészt az, hogy a kollégák visszacsatolást kapnak a jelenlegi tudásukról. Másrészt pedig a legeredményesebbek képviselhetik megyénket az országos közlekedésrendészeti, szakmai versenyen szeptemberben. Ők serleget és ajándékcsomagot is kapjanak, de a legnagyobb dicsőség egyértelműen a továbbjutás.

Nehéz ügyességi pálya

Elméleti, illetve gyakorlati feladatokat hajtottak végre versenyzők.

- Az elmélet KRESZ-feladatokból állt. A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont B kategóriás tesztjét kellett kitölteni a kora reggeli megnyitó után a vizsgaközpontban. Ehhez tartozott egy szakmai kérdéssor, amely a mindennapi rendőri, illetve a közlekedésrendészeti ismereteket foglalta magában. Ezt követően a gyakorlati végrehajtás három kategóriában történik: gépkocsizó járőr, motoros járőr, illetve karos forgalomirányító. A gépkocsizóknak egy könnyűnek nem mondható pályát kellett végrehajtaniuk. Ez szlalom feladatokból állt, illetve tolatási, y-fordulási gyakorlatokból. A pálya egy speciális ügyességi feladattal zárult. A rendőrautó lökhárítójával egy labdát be kellett tolni két kapu közé – részletezte a rendőr őrnagy.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában