Miskolci tehetség

2022.08.21. 21:39

A legjobb gyerekszereplő lett a miskolci Riana

Délután volt a díjkiosztó gálája a balatonszemesi Bujtor István Filmfesztiválnak.

HM

„A XIII. Bujtor István Filmfesztivál Lejobb gyerekszereplőnek járó díjjal jutalmazott”, tette ki néhány perce a Facebook oldalára Balla Riana Emma. A filmfesztivált Balatonszemesen rendezték meg augusztus 18-tól, vasárnap délután ért véget. A 10 éves miskolci kislány forgatókönyve alapján és főszereplésével készült rövidfilmet, a Rianást beválogatták  a fesztivál versenyprogramjába. Riana volt a legfiatalabb filmes alkotó a rendezvényen, filmje együtt versenyzett az egész estés filmekkel.

A vasárnap esti díjat egyébként díjeső előzte meg. Korábban írtuk: negyvenkét díjjal büszkélkedhet a kislány.

Balla-Daragó Laura, Riana édesanyja portálunknak elmondta, nehéz felsorolni, mely nemzetközi- és világfesztiválon, pontosan milyen díjakat nyert el a film. Legjobb rövidfilm lett például Hollywoodban, a legjobb thriller film díját hozta el Chicagóból, és számos díjat nyertek Olaszországból, Indiából, Londonból, Párizsból és még sok helyről a világban.

A Bujtor István Filmfesztivállal azonban még nincs vége a fesztiválokon való szereplésnek. Számos fesztivál már beválogatta versenyprogramjába, mint például az amerikai Golden Short Movie Awards, de versenyez még Chicagoban, New Yorkban, Kanadában és Cannes-ban is.

Balla-Daragó Laura elárulta, jelentkeztek a Leuven-i Oscar kvalifikációs versenyre is, kíváncsian várják, hogy sikerül-e indulni a rangos megmérettetésen. Riana filmjét még sokáig nem láthatja a közönség, mert még egy évet versenyzik, és addig nem vetíthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában