Változott a forgalmi rend

2022.07.18. 11:30

Vették a lapot az autósok: nem volt zsúfoltság a turbókörforgalomnál (videóval)

A forgalom már a nyugati félkörön megy, azon melegében hozzáláttak az építők a keleti félkör kialakításához.

Szaniszló Bálint

Fotó: Ádám János

A miskolci Y-híd beruházásához tartozó turbókörforgalom építési munkálatai hétfőn reggel a következő fázishoz érkeztek. A Vörösmarty és a Király utca kereszteződésében vasárnap délelőtt megváltoztatták a forgalmi rendet:  a - városközpont felől nézve - a jobb forgalmi sávból átterelték a 3-as fő közlekedési út forgalmát a turbókörforgalom már kialakított félkörébe.

Lassabban, de biztosan  

Arra számítottak az építők, hogy a megváltozott forgalmi rend akár komolyabb fennakadást okoz a turbókörforgalomnál. Az uborkaszezon beköszöntésével azonban a megszokottnál kisebb volt a gépjárműforgalom a Király utcán, ráadásul nyári szünet van az oktatási intézményekben, így sokkal kevesebben kelnek útra reggelente.  

Sokan - ismerve a helyzetet - eleve valamelyik egérutat választották, így azt lehet mondani, kisebb zökkenőkkel, de átállt a város az új forgalmi rendre. Az bizonyos, hogy – mivel félkörben korlátok között halad az oda-vissza forgalom, csak nagy körültekintéssel és alacsony sebességgel szabad és lehet áthaladni a csomóponton. Ezt leszámítva jól kezelhető a közlekedési helyzet.

Biztonságban a gyalogosok    

A többi korlátozás érvényben marad a körforgalom beruházása körül. A Vörösmarty utca továbbra is zsákutcaként működik mind a Soltész Nagy Kálmán utca, mind pedig a Corvin utca felől. A gyalogos közlekedés az előző ütemben kialakított módon változatlan formában marad. Mint ismert, a forgalomkorlátozás miatt a csomópontban a gyalogos-átkelőhelyeket megszüntették. A gyalogosok átkelésének biztosítása érdekében a Király utcán új, jelzőlámpával biztosított gyalogos-átkelőhelyet alakítottak ki a Spar áruház parkolójának bekötőútjánál. További átkelőhelyként a Vörösmarty utcán a Szabó Lőrinc sétánynál található gyalogátkelőhelyet és a Vörösmarty utca nyugati ágán már a forgalomkorlátozás területén belül, de már a munkaterületen kívül, kordonokkal elzárt átkelési lehetőséget alakítottak ki. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában