Vezetőváltás

2022.07.05. 12:20

Új vezető a csokifigurák fellegvárában

A diósgyőri gyár a Nestlé cégcsoport egyetlen kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására specializálódott üzeme a világon.

ÉM

Lidia Wronska

Fotó: Nestlé

Átveszi Hélène Kovalevsky közel hat éves vezetése után Lidia Wrońska a Nestlé Hungária szerencsi és diósgyőri gyárainak irányítását. Ezt közleményben jelenetette be a cég kedden. 

Lidia Wrońska a Nestlé egyesült királyságbeli Fawdon gyáregységből érkezik Magyarországra. 

A búcsúzó gyárigazgatót, Hélène Kovalevskyt idézik: „Büszke vagyok az elmúlt évek eredményeire, többek között a Covid járvány alatti helytállásunkra és az automatizálási tervek sikeres végrehajtására is, amellyel biztosítottuk pozíciónkat az élelmiszeripar élvonalában”.

Háromszáz féle figura

A diósgyőri gyár a Nestlé cégcsoport egyetlen kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására specializálódott üzeme a világon, ahonnan több, mint húsz országba szállítanak húsvéti és karácsonyi termékeket. Az idén hatvan éves üzemben napjainkban közel 300 féle üreges csokoládéfigura készül valódi csokoládéból. A Nestlé közép-európai regionális kávé- és kakaóitalpor-gyártó és -töltő központjaként működő szerencsi gyár pedig jövőre ünnepli alapításának századik évfordulóját. A Nestlé Hungária harminc országot lát el az itt készülő termékekkel, és az elmúlt években összesen 9 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre a térségben, amelynek 76 százalékát a szerencsi üzemre fordították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában