Figyelem! Változik a forgalmi rend!

2022.07.17. 17:00

Torlódás várható hétfőn a turbókörforgalomnál és a Bajcsy-Zsilinszky utcán is

Új forgalmi helyzetekkel találják szembe magukat a közlekedők Miskolcon hétfőtől. A korlátozások időtartama hónapokban mérhető.

SZB

Fotó: Bujdos Tibor

A következő fázishoz érkezett az Y-híd beruházásához tartozó turbókörforgalom építési munkálata. A Vörösmarty és a Király utca kereszteződésében vasárnap délelőtt óta változott a forgalmi rend, a - városközpont felől nézve - a jobb forgalmi sávból átterelték a Király utca forgalmát a turbókörforgalom már kialakított másik félkörébe. A hétfőn reggel arra közlekedőknek így a megszokottnál is jobban kell figyelniük.  

A Vörösmarty utca továbbra is zsákutcaként működik, mind a Soltész Nagy Kálmán utca, mind a Corvin utca felől. A gyalogos közlekedés az előző ütemben kialakított módon változatlan formában marad. Mint ismert, a forgalomkorlátozás miatt a csomópontban a gyalogos-átkelőhelyeket megszüntették. A gyalogosok átkelésének biztosítása érdekében a Király utcán új, jelzőlámpával biztosított gyalogos-átkelőhelyet alakítottak ki a Spar áruház parkolójának bekötőútjánál. További átkelőként a Vörösmarty utcán a Szabó Lőrinc sétánynál található gyalogátkelőhelyet és a Vörösmarty utca nyugati ágán – a forgalomkorlátozás területén belül, de a munkaterületen kívül – kordonokkal elzárt átkelési lehetőséget alakítanak ki.

A turbókörforgalom nyugati félkörének építése hétfőn kezdődik el. Megépül a körforgalom hiányzó két darabja, illetve kiépítik a körforgalom középszigetét is.

Félpályás lezárás

Torlódás várható hétfőtől a Bajcsy-Zsilinszky utcában is. Úgynevezett vízelvezető keresztrács karbantartást végez a vasúti felüljáró alatti útszakaszon a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. A karbantartás idején a Bajcsy-Zsilinszky utca Tiszai pályaudvar felé haladó forgalmi sávját teljes egészében lezárják, a gépjárműforgalmat a villamos pályára terelik. A közlekedőknek fokozott figyelemmel kell megközelíteniük a munkavégzés helyszínét. Torlódással és megnövekedett menetidővel szükséges számolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában