Gála

2022.07.06. 17:20

Musical slágerek szimfonikus köntösben

Tíz év alatt egyszer maradt el – a pandémia miatt –,  így idén már kilencedik alkalommal szervezik meg a nagyszabású zenei eseményt.

NHK

Fotó: Ádám János

Szinte már hagyomány minden ősszel a Musical és Miskolc Gála a miskolci Művészetek Házában. Idén október elsején rendezik meg. A szervező Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány (ZENITA) szerdai sajtótájékoztatóján ismertette a rendezvény részleteit. 

Évről évre egyre nagyobb a nézőszám és a siker,  melyet azzal is fokoznak, hogy immár harmadik alkalommal a Miskolci Szimfonikusokkal kiegészülve lépnek színpadra a művészek és a fiatal tehetségek - mondta el Cselepák Balázs, a Zenita művészeti vezetője. A repertoárban biztosan lesz idén is ősbemutató,  olyan musical részlet vagy dal, amelyet a miskolci közönség még nem láthatott és hallhatott. 

A sajtótájékoztatót a Miskolci Egyetem Uni Hotelében tartották,  mely annak a tábornak is a helyszíne, ahol tehetséges fiatalokat készítenek fel a színpadi szereplésre a Zenita neves művészei. 

– Helytállást, alázatot, tiszteletet is tanulnak a szakmai tudás mellett ezek a fiatalok – mondta dr. Ignác Dávid, Miskolc jegyzője, aki a várost képviselte az eseményen. 

A könnyű műfajban ritkábban mutatkoznak meg, de a tapasztalatok azt mutatják: erre is nagy szükség van. Illetve a tehetségek támogatása is céljuk a fúzióval - mondta a Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetője. Hozzátette: mindig nagy sikere van a közönség körében a különleges zenei élményeknek és a gála is ilyennek ígérkezik a művészek és a fiatalok közös szereplésével,  melyet a zenekar kísér majd. 

Amikor 10 évesen kezdte énekesi pályafutását,  akkor még Budapestre kellett utaznia Miskolcról, hogy a legjobb szakemberektől tanulhasson - idézte fel Veréb Tamás énekes-színművész. A Zenita hiánypótló tevékenységet végez a tehetséggondozásban, végig fogja a fiatalok kezét. A nagyszabású gálaműsor pedig kiváló alkalom számukra,  hogy megmutassák, mit tanultak,  miközben olyan közösség tagjai lettek, melytől folyamatos megerősítést kaphatnak - emelte ki a művész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában