Tóátúszás

2022.07.24. 14:00

Profik és amatőrök is ugrottak - átúszták a tavat Mályiban

Az első tóátúszásra megközelítőleg hetvenen jelentkeztek.

- Tökéletes volt a víz, az időjárás is nagyon kegyes volt hozzánk - nyilatkozta Hankó Dávid, ötszörös magyar triatlonbajnok, a verseny fővédnöke. - Voltak profi versenyzők is, akik természetesen jócskán elúsztak a mezőnytől, és hobbiúszók is voltak szép számmal, akik szintén kivétel nélkül teljesítették a versenyt – tette hozzá Hankó Dávid, aki maga is végigúszta a távot. Profik és amatőrök is ugrottak - átúszták a tavat Mályiban, az első tóátúszásra megközelítőleg hetvenen jelentkeztek

Az úszók biztonságáról a vízben a Neptun Speciális Mentők és a helyi vitorlásklub szakemberei gondoskodtak, természetesen az Országos Mentőszolgálat mentősei mellett. A nevezők reggel egy gyors egészségügyi vizsgálaton estek át, mielőtt megmerítkeztek volna a tóban.

- Összesen 67 versenyző állt rajthoz – nyilatkozta Halász Norbert, a Zip’s Plázs Mályi üzemeltetője a Borsod Online-nak. - Ez nagy boldogság, különösen a számok tükrében, hiszen földrajzilag a legközelebb ilyen rendezvény a Tiszató-átúszás, ott is körülbelül ennyien teljesítették ezt a kihívást, vagyis mi nagyon elégedettek vagyunk ahhoz képest, hogy ez az első ilyen alkalom volt.

Halász Norbert szerint annak ellenére, hogy szuper eredmények is születtek, ez inkább teljesítménytávnak tekinthető, mint versenynek. - A fő cél a Mályi-tó népszerűsítése volt, és hogy olyan családi programokat találjanak ki, ahol jól érzik magukat az emberek. 

– Sokadszorra látjuk azt is, hogy helyi összefogásból milyen nagyszerű rendezvények jöhetnek létre – mondta utalva arra, hogy többek között a helyi sportklub is részt vett a szervezésben, sok más helyi vállalkozással karöltve.

Jövő hét végén már strandok éjszakája készülnek Mályiban, a plázson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában