Kinevezés

2022.07.01. 11:30

Péntektől Czinege László a megyei rendőrfőkapitány

Ünnepélyes állománygyűlés keretében, a megye elöljáróinak jelenlétében vette át megyei rendőrfőkapitányi kinevezését Czinege László dandártábornok.

Szaniszló Bálint

Fotó: Bujdos Tibor

Dr. Kiss Attila vezérőrnagyot Pintér Sándor belügyminiszter július 1-jei hatállyal kinevezte a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárságának ­kabinetfőnökévé. A megüresedett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főkapitányi posztra Czinege László dandártábornokot nevezték ki, ugyancsak július 1-jei hatállyal. 

Dr. Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány a csütörtökön megtartott ünnepélyes állománygyűlésen adta át a kinevezési dokumentumot az új megyei rendőrfőkapitánynak. A leköszönő megyei főkapitány pedig átadta a csapatzászlót utódjának. 

Bejárta a ranglétrát 

Czinege László dandártábornok a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolát, majd a Pénzügyi és Számviteli Főiskolát végezte el, és 1987-ben kezdődött el hivatalos szolgálati viszonya. Elvégezte még a Rendőrtiszti Főiskola bűn­ügyi szakát, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendészeti vezető mesterképzési szakát. 

Dolgozott a Jászberényi Rendőrkapitányságon, majd több funkcióban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rend­őr-főkapitányságon. Előbb Törökszentmiklóson (2008-tól), majd Szolnokon (2009-től) volt városi rendőrkapitány. A Heves Megyei Rendőr-­főkapitányság élére 2012-ben nevezték ki. Ezt a vezetői ­pozíciót töltötte be mostanáig. 

Új pozíciójáról a következőket mondta: „Elődeim, Vereckei Csaba és Kiss Attila is olyan utat jelöltek ki Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, amelyet nem lesz könnyű folytatni, mert mindkét megyei főkapitány olyan szintre emelte a rendőri munkát, amely eleve példaértékű bármely más megye számára is. Nekem nem is lehet más tisztem, mint ezt a munkát tisztességgel és becsülettel folytatni. Azokat az irányokat kell közösen megtalálni a megye elöljáróival, amelyek a megye lakosságának is megfelelnek, és a lakosság szubjektív biztonságérzetét tovább erősítik.”

(A borítóképen: Czinege László új megyei rendőrfőkapitány átvette a csapatzászlót is)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában