Ingatlanpiac

2022.07.09. 11:30

Nem változtak az albérletárak Miskolcon

A szakértő szerint egyelőre nincs nyoma az ingatlanpiacon, hogy növekedne a kiadott lakások bérleti díja.

UA

illusztráció / Shutterstock

Alaposan rá kell készülniük az albérletkeresésre azoknak az egyetemistáknak, akik az új tanévre kedvező áron szeretnének kiadó lakást találni, mert a piac nyitott, de széles az árolló az egyes ingatlanok között. Azok, akik nem az egyetemi kollégiumban szeretnének ősztől lakni, kénytelenek bérleményt keresni. Azonban egyre nehezebben találhatnak kedvező árfekvésben kiadó lakást azok az egyetemisták, akik a szeptembertől várhatóan a felsőoktatás miatt költöznek Miskolcra.

A paneleket keresik

„Nem érzem azt, hogy áremelés lenne a piacon főleg nem Miskolcon, tehát az előző évekhez képest nagyjából ugyanazon az áron kínálják a kiadó ingatlanokat a városban” – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Hausel László, az egyik nagyobb ingatlanközvetítő cég ügyvezetője aki arra is rámutatott, hogy a megyeszékhelyen „egészséges kereslet” van a jól árazott ingatlanok iránt. Azt is megtudtuk, hogy a modern és újabb építésű ingatlanokból kevés kiadó van Miskolcon, mert általában ezek kelendőbbek.

„Az egyetemisták főként a panellakásokat keresik a városban, amelyből akad bőven kínálat a megyeszékhelyen” – hangsúlyozta Hausel László, aki azt is elmondta, hogy ezek ár-érték arányban jobban igazodnak a fiatalok pénztárcájához.

Aki késő kapcsol, az többet fizet

Több ingatlan piaci portál is azt javasolja, hogy időben kezdjék el a leendő egyetemisták az albérletkeresést, mert aki későn kap észbe az jóval drágábban juthat bérleményhez. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kiadó szobák hamarabb kelnek el, szoba helyett inkább lakótársat keressenek, akikkel közösen bérelhetnek egy egész lakást, mert így nagyobb eséllyel találnak rá a számukra kedvező ingatlanra, amely árában is elfogadható.

Mi is utánanéztünk több ingatlanközvetítő portálon és bőségesen találtunk kiadásra kínált ingatlant. Az árképző tételek legfőképpen az ingatlan elhelyezkedése, felszereltsége és nagysága határozza meg. Egy panelgarzon átlagosan 60-75 ezer forint között mozog, ehhez jönnek még a rezsidíjak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában