Miskolci főtér

2022.07.06. 18:20

Még az idén elkezdenék az Avalon-ház építését Miskolc belvárosában

A Szent István térre tervezett beruházás minden érintett megelégedésére szolgálhat – tudatta a beruházó szerdai közleménye.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A Miskolc belvárosában, az Avalon Center tulajdonában álló területre megálmodott projekt végre utolsó szakaszához érkezett. A mind a városvezetés, mind az Örökségvédelmi Hivatal, valamint a környéken élő lakosok szempontjait figyelembe vevő új koncepcióterv – miután az Országos Tervzsűri a településképi véleményt megadta – már csak az építési engedélyre vár – emlékeztet a közlemény.

A témával mi is foglalkoztunk "Kiderülhet, milyen lesz az Avalon-ház a főtér mellett" című írásunkban. Olvasóink így tudhatják, hogy az ígéretek szerint minden érintett megelégedésére szolgáló, Miskolc történelmi belvárosába illeszkedő beruházást e héten, csütörtökön szakmai prezentáción mutatja be a tervező és ezután már csak az utolsó lépés, az építési engedély megszerzése van hátra és zöld út nyílik a projekt számára.

„A jelenlegi koncepcióterv mind a városvezetés, mind a lakosság támogatását élvezi, hiszen minden korábban felvetett szempontot figyelembe vett. A korábbi irodaház elképzeléssel szemben ezért az épületben zömében társasházi, lakófunkciót alakítunk ki, de a projekt belső udvarában számos olyan teret terveztünk, amit mindenki használhat majd és hozzájárul ahhoz, hogy Miskolc belvárosa is olyan pezsgő képet mutathasson, ami egy dinamikusan fejlődő városnál megszokott” – fogalmazott az Avalon Center Kft. ügyvezetője, Tóth Róbert, aki megosztotta a beruházó reményeit: az építési engedély megszerzése után az építkezés még idén, a harmadik negyedévben el tud kezdődni. A teljes koncepció nagyközönségnek való bemutatására mindenképp szeretne majd az Avalon Center megfelelő alkalmat keríteni, de egyelőre a látványtervek közül oszt meg párat a közvéleménnyel a csütörtöki bemutatót követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában