Táborozás

2022.07.04. 15:00

Megnyílt a Rákóczi-tábor Sátoraljaújhelyen

Vasárnap este 6 órakor kezdődött el a Rákóczi Szövetség szervezésében a Rákóczi-tábor Sátoraljaújhelyen, amely során a középiskolás táborba több mint 650 diák érkezett 62 középiskolából.

ÉM

A Rákóczi Szövetség különböző településekre tervezi táborait júliustól szeptemberig. A táboroztatások során összesen 6 ezer diákot és tanárokat várnak a táborok, ahová általános iskolások, középiskolások, egyetemisták egyaránt érkeznek nemcsak Magyarországról és a szomszédos országokból, hanem félezer diák a tengerentúli magyar diaszpóraközösségekből is bekapcsolódik. A nagy táborok helyszíne a sátoraljaújhelyi Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont, ahol a vasárnapi ünnepi megnyitót is tartották, ugyanakkor Baján anyanyelvi, Székesfehérváron színjátszó, Orfűn, Nyékládházán, Tihanyban vitorlástáborok, Gyöngyösön kerékpáros tábor várja majd a fiatalokat a nyár során. Az egyes nyári táborokba a tudomány, a közélet, a gazdaság, a sport és a művészvilág számos képviselője is ellátogat majd a következő hetekben. 

A vasárnap Sátoraljaújhelyen elkezdődött tábor az I. Összmagyar Középiskolás Tábor, amely július 8-ig tart.

Július 10-én az első Össz­magyar Anyanyelvi Tábor kezdődik el ugyanitt, majd július 17-től tanárokat várnak egy hétre. Augusztus végén a 4. Összmagyar Anyanyelvi Táborral zárul az idény. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában