Levendulaszüret

2022.07.05. 18:00

Lila kavalkád volt a kastélykertben

A szüretelők a regisztrációnál kapott papírtasakba szedhették a levendulát.

ÉM

Immár a harmadik levendulaszüretet rendezték meg a napokban a sajóörösi kastélykertben a Sajóörös Községért Közalapítvány és a Sajóörösi Kerek Rét Alapítvány közös szervezésében. Az érdeklődők száma a szervezők várakozását jelentősen túlszárnyalta.

A szüretelők a regisztrációnál kapott papírtasakba szedhették a levendulát. A gyerekeket a Levendulás Népi Játéktár, valamint az Örösgyöngy Kreatív Klub kézműves-foglalkozása várta, ahol színezhettek, levendulabuzogányt és további levendulás szépségeket készíthettek. Valamint lehetőség volt levendula vásárlására is a Sa-Jó Kert jóvoltából. Újdonságként kialakítottak egy szelfipontot, a résztvevők képkeretek segítségével, vicces kiegészítőkkel fotózkodhattak.

A nagy melegben mindenkinek jólesett a hűsítő levendulaszörp, a levendulás kávé, ami mellé levendulás süteményt is kóstolhattak az érdeklődők. A program alatt lehetőség nyílt a Levendulatotó kitöltésére, a kitöltőket ajándékokkal jutalmazták.

Segítő kezek

A rendezők köszönik Hajdu Ferencné Erzsike néninek a sajtos-levendulás sós süteményt, Ládi Mariannának a levendulás sütit, Donogánné Julcsinak az ásványvíz- és kávéfelajánlást, az Örösgyöngy Kreatív Klub tagjainak a kézműveskedést, Vaszilkó Tiborné Évának a levendula párnácskákat-szütyőket, a Sa-Jó Kertnek a levendu­lavásárt, az önkormányzatnak a padokat, sátrakat, a Levendulás Népi Játéktárnak a gyerekek szórakoztatását és a gyönyörű kézműves portékákat és Vincze Klaudiának, az Emeraldian Ásvány Ékszernek a csodás ásványokat, ékszereket.

A borítóképen: Levendulás szelfipont a sajóörösi kastélykertben. Fotó: olvasónktól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában