Jegyzet

2022.07.04. 20:00

Bubis vagy mentes

Pap Gyula

Fotó: edited by Costin D

Kisebb visszaesés után ismét növekedni kezdett hazánkban az ásványvizek fogyasztása. Nemzetközi összehasonlításban is sok ásványvizet iszunk, meghaladja a száz litert az egy főre eső mennyiség. A csapvíz az ország nagy részén jó minőségű, szerepel is sokak listáján natúr, vagy esetlegesen retro megközelítésben, szódavízzé alakítva. 

Az hogy buborékosat, vagy menteset iszunk, ízlés dolga. Sokak szerint előbbi frissítőbbnek tűnik, de kétségtelen a puffasztó hatása is. A kérdésre, hogy mitől jobb a mentes ásványvíz a sima csapvíznél, a nevében van a válasz: az ásványi anyagok hasznosak lehetnek különböző hiátusok pótlására, egészségügyi kúrák részeként. 

Többnyire a cukormentes változatot preferálják az erre figyelők, de a sokféle ízesítőszer is vonzóvá tudja tenni a rendszerint hidegen fogyasztott nedűt. 

Az ízesítésnek egy speciális fajtája a fröccskészítés, amelynél a megfelelő arány eltalálásával - mely a fröccskultúra magas fokának köszönhetően lehet többek között távolugrás, viceházmester vagy Magyar-Angol - szintén frissebbnek érezhetjük magunkat picit. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában