Zarándoklat

2022.07.14. 11:00

A helyes párválasztás zarándoklata lesz

Az idei görögkatolikus 22+ Útonlevők zarándoklatán a fiatalokat leginkább érdeklő témát fogják lélekben körüljárni július 20-ától kezdődően egészen 23-áig.

DA

Forrás: Görögkatolikus Ifjúsági Fórum

A zarándoklat Tiszaújvárosból halad gyalogosan Máriapócsra a Miskolci Egyházmegye Illés-napi búcsújára. Az eseményre a Teremtés könyvéből az „alkossunk neki segítőtársat, aki hozzá illő” mottóval hívogatják a 22–35 év közötti katolikusokat. Jelentkezni 2022. július 15-ig a www.ifjusagizarandoklat.hu oldalon lehet.

– A férfi-női szerepeket és egységet szeretnénk megvizsgálni a hatodik alkalommal megrendezett Útonlevők zarándoklatán – mondja Salai Szabolcs atya, a miskolci Görögkatolikus Ifjúsági Iroda vezetője.

– A zarándoklat az imádság egyik olyan eszköze, amely a gyalogláson, a testi fáradtságon keresztül is hozzásegít az elmélyüléshez, ha rászánjuk az időt és a lelkünket. Egyébként több párkapcsolat született már a 22+ zarándoklaton, amiből aztán később házasság lett. 
Persze nem a társkeresés az esemény legfőbb célja – tudtuk meg. Ez inkább egyfajta felkészítőnek fogható fel, hogy aztán odaszántabban tudjanak dönteni a fiatalok életük párja mellett. 

Forrás: Görögkatolikus Ifjúsági Fórum

Ima és közösség erejével 

Rendhagyó módon egy nappal hosszabb lesz a zarándoklat, mert sok kis csoportos beszélgetést terveznek. 

– Tiszaújváros után Hajdúdorogon és Nagykállón állunk meg. Két napon csak 10 kilométert fogunk menni a megszokott 25 helyett. Máriapócsra, a görögkatolikus nemzeti Mária-kegyhelyre pedig mint lelki otthonunkba érkezünk – osztja meg az atya. – Volt már olyan évünk, amikor rendkívüli kánikulában tettük meg az utat, de Isten közelsége és a közösség átsegített bennünket. Természetesen fontos sapkával, kendővel, naptejjel és kulaccsal készülni. A környezettudatos szemlélet jegyében egy nagy promóciós poharat mi is adunk a résztvevőknek, hogy ne használjanak el sok műanyag palackot. Az útvonalon több vízvételi pont is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában