Időközi választás

2022.07.06. 10:20

Nőt jelöl a nő helyére a miskolci Velünk a Város frakció

Augusztus 6-án kezdődik a szeptember 25-re kiírt miskolci időközi önkormányzati választás kampánya Miskolcon.

ÉM

Sebe-Gazdig Judit

Fotó: Bujdos Tibor

Sebe-Gazdig Juditot indítja a miskolci közgyűlés baloldali Velünk a Város frakciója a szeptember 25-re kiírt időközi önkormányzati választáson. A miskolci 3-as számú egyéni önkormányzati választókörzet mandátuma azért üresedett meg, mert Hegedűs Andrea, a Demokratikus Koalíció színeiben a baloldali országos listáról képviselői helyhez jutott az Országgyűlésben. A két megbízatás a törvények szerint összeférhetetlen, ezért Hegedűs Andrea lemondott az önkormányzati képviselőségről. Mivel Hegedűs Andrea 2019-ben a DK-sként lett a Velünk a Frakció tagja, ezért pártja kapott lehetőséget, hogy megüresedett helyére jelöltet állítson.

A jelöltbemutató sajtótájékoztatón dr. Simon Gábor, a Velünk a Város frakció vezetője bejelentette: a képviselőcsoport teljes mellszélességgel Sebe-Gazdig Judit mögött áll és a kampány során mindent megtesznek, hogy mandátumot szerezzen a közgyűlésben és ne csökkenjen a városvezető frakció létszáma. 

Sebe-Gazdig Judit családi vállalkozás tagja, tősgyökeres miskolci és - mint mondta - igazi lokálpatriótának tartja magát. Elmondása szerint mindig is odafigyelt tágabban vett lakókörnyezete rendezettségére, megoldandó problémáira. Kijelentette: megválasztása esetén a Hegedűs Andrea által megkezdett munkát szeretné folytatni, a politika magyarországi palettáján pedig a Demokratikus Koalíció iránymutatása és értékrendje áll a legközelebb hozzá.

A helyi választási bizottság - a törvényben előírtaknak megfelelően - írta ki szeptember 25-re, vasárnapra az időközi önkormányzati választást a miskolci 3-as választókörzetben. A jogszabályi határidők szerint a választási értesítőket augusztus 5-éig kiküldik az érintett választásra jogosult polgároknak. A jelölőszervezetek augusztus 6-ától tudják átvenni az ajánlóíveket, amiket augusztus 22-éig kell majd leadniuk. Azt követően válhatnak hivatalosan is jelöltté a képviselői helyre aspirálók.

 

Címkék#választás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában