Kiemelt figyelem

2022.07.13. 11:48

Hogy a tehetség ne vesszen el: roma származásúakat karolnak fel

Mostantól közösen működnek közre a romák tehetséggondozásában az MCC és a Miskolci Görögkatolikus Egyházmegye.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Együttműködési megállapodást kötött szerdán a Mathias Corvinus Collegium miskolci központjában az MCC és a Miskolci Görögkatolikus Egyházmegye. Céljuk az, hogy az észak-magyarországi és az észak-alföldi régióban felsőfokú tanulmányaikat folytató, hátrányos helyzetű, főként roma származású hallgatókat diplomához segítsék, kiemelt figyelmet fordítva tehetséggondozásukra.

Az MCC kezdetben a tehetséges egyetemista fiatalok képzését tűzte ki célul, ma már a Kárpát-medencében 24 helyszínen foglalkoznak tehetséggondozással.

– Most fontos partnerekre leltünk a Miskolci Görögkatolikus Egyházmegye képviselőinek személyében, közöttünk értékazonosság áll fenn, lehet, hogy más-más módszerekkel, de azonos céllal – foglalta össze Constantinovits Milán, az MCC szakmai főigazgató-helyettese.

Arról is beszélt, hogy már korábban elindult az MCC roma tehetségprogramja, de új impulzusokra is szükség van, ezért ettől az együttműködéstől ezért ezt is remélik.

– Igyekszünk felkarolni azokat akiknek nincs olyan „hátszelük”, nehezebb helyzetből indulnak, mit mások - hangsúlyozta Orosz Atanáz, a Miskolci Görögkatolikus Egyházmegye püspöke. Arról is beszélt, hogy a miskolci egyházmegye elkötelezte magát a felzárkózó településeknek segítséget adó programban is, amelyben szintén vannak tapasztalataik. Ezzel az együttműködéssel pedig a roma származású hallgatókat segítik majd közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában