Nincs alvás!

2022.07.30. 10:00

Egerből Miskolcra jött, Ongáról Nyonba ment

Berényi Ákos lebilincselő előadást tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei síposok és asszisztensek táborában.

Berényi Ákos az UEFA nyoni központjában

Fotó: Olvasónk

A napokban Egerben rendezték szűkebb pátriánk futballbíróinak és partjelzőinek hagyományos nyári fejtágító továbbképzését, amelyen elméleti és fizikai felkészültségükről adtak számot a táborlakók.

Ismét Svájcba készül

A százhúsz fekete ruhásnak Berényi Ákos elemzése alatt nem volt lehetősége az elszunyókálásra: a külföldi találkozókon rögzített, úgynevezett cinkes eseteket a hallgatóság ugyanis még a többszöri visszanézés után sem tudta hiba nélkül elbírálni.

– Erre aztán tényleg kiváló a video és a technika – mondta a harminchatodik évében járó Berényi Ákos, majd így folytatta: – A jó helyezkedés, a magas fokú koncentráció, és a játékkal való együttélés ad nekem, nekünk segítséget ahhoz, hogy megfelelően ítéljük meg a centimétereket, mert olykor ennyin múlik egy akció sikere, vagy éppen sikertelensége. Engem nem zavar az akár hosszabb ideig tartó képernyős ellenőrzés sem, sőt egyenesen örülök a kontrollnak.

Az élvonalbeli asszisztensnek megvan a licence ahhoz, hogy a már „elhíresült" VAR-buszban tevékenykedjen, sőt újabb jelentős akadályt vehet: áprilisban az UEFA központjában részt vett a CORE nevezetű programon, melynek keretében szeptemberben újra a svájci Nyonban lesz jelenése. A képzésre meghívottak – ha sikerrel tesznek eleget a követelményeknek – a jövőben akár FIFA jelvényes játékvezetőkké és asszisztensekké válhatnak.

Jó tudni

A Miskolcon született Berényi Ákos 2008-ban vizsgázott, 2013-tól az országos keret tagja. A játékvezetést Heves megyében kezdte, de munkahelyi elfoglaltsága miatt visszaköltözött Miskolcra. Civilben a Joyson Safety Systems Hungary Kft. vámügyeiért felel. Főiskolai és egyetemi végzettséggel rendelkezik, az angol nyelvet középfokon műveli. Családjával Ongán lakik, egy gyermek édesapja. Az NB I.-ben egy évvel ezelőtt az MTK Budapest – Budapest Honvéd meccsen asszisztensként mutatkozott be, és eddig tizennégy élvonalbeli találkozója volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában