Időközi polgármester-választás

2022.07.14. 19:00

Édesapja szellemiségét viszi tovább az új serényfalvi polgármester

Gáthyné dr. Szerna Ágota lett Serényfalva település polgármestere.

ME

Nagy fölénnyel nyerte meg az időközi polgármester-választást Serényfalván Gáthyné dr. Szerna Ágota. A leadott szavazatok majd hetven százaléka ugyanis őt támogatta a voksoláson, amelyen összesen öten mérettették meg magukat. Négyen függetlenként vágtak neki a kihívásnak, valamint a Munkáspárt adott jelöltet a gömöri településen. 

Serényfalván azért kellett a lakosságnak az urnák elé járulni, mert a korábbi polgármester elhunyt. Szerna Csaba több mint három évtizeden keresztül irányította a települést, mostantól pedig a lánya veszi át a stafétát. 

Különleges kapcsolat 

– Édesapám élete összeforrt a falu mindennapjaival, a serényfalviakért élt – osztotta meg első érzéseit Gáthyné dr. Szerna Ágota. – Legnagyobb szomorúságom, hogy tavaly novemberben súlyos betegségben elhunyt. Különleges apa-lánya kapcsolat volt közöttünk, az ő elvesztése ösztönzött, hogy munkáját folytassam, méghozzá az ő szellemiségét, értékrendjét követve. Több évtizeden át első kézből értesültem a település napi helyzetéről, az itt élők problémáiról. 

Serényfalva új polgármestere a férjével és a négyesztendős kislányával három évvel ezelőtt, Szerna Csaba betegségének kezdetén költözött a faluba, a szülői házba. 

– Ide születtem, apai családom tősgyökeres serényfalvi. Három és fél éves koromig itt éltem, majd szüleim válását követően elköltöztem édesanyámmal, ő nevelt fel, akinek a mai napig nagyon hálás vagyok – mondta el múltjával kapcsolatban Gáthyné dr. Szerna Ágota. – Szinte minden hétvégét és a nyári szünetek nagy részét Serényfalván töltöttem. Az általános és középiskolai éveket Putnokon töltöttem, majd 2005-ben a Miskolci Egyetemen jogi diplomát szereztem. 2011-ben jogi szakvizsgát tettem Budapesten a Legfelsőbb Bíróságon kitűnő minősítéssel. Az egyetem elvégzését követően Putnokon a Munkaügyi Kirendeltségen kezdtem el dolgozni közel két évet, majd a Miskolci Munkaügyi Központ Jogi Osztályán dolgoztam hét évig. Ott sokat foglalkoztam munkahelyteremtő pályázatok elbírálásával, véleményezésével, láttam el peres képviseletet bírósági tárgyalásokon. Pályafutásom során többször lett volna lehetőségem messzebb munkát vállalni, de szívem 2014-ben hazahúzott, közelebb szerettem volna lenni szüleimhez, így hazajöttem Putnokra, ahol megválasztásomig a Putnoki Járási Hivatal Hatósági és Gyámügyi Osztályának vezetőjeként dolgoztam. 

Jövőt terveznek 

Serényfalva új polgármestere négy esztendővel ezelőtt házasodott meg, majd megszületett a kislánya, Petra, aki a helyi óvodába jár, a későbbiekben pedig helyben folytatja az általános iskolát. 

– Szívemen viselem településünk intézményeinek, az óvodának, az iskolának a sorsát, hiszen én is egy kisgyermekes anyuka vagyok – jelentette ki a település vezetője. – Férjem, Gáthy Gergely, Aggteleken tűzoltó őrsparancsnok. Az új feladatommal kapcsolatban ambiciózus vagyok, tele tervekkel, megvalósítandó ötletekkel. Ezekből csak néhányat említenék meg a teljesség igénye nélkül. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben szeretném az itt élő lakosok mindennapjait megkönnyíteni azzal, hogy népkonyhát hozzak létre. Hosszú távú terveimben szerepel a szennyvízhálózat kiépítése pályázati lehetőségek igénybevételével, lakossági igényfelmérését követően. Egyesület alapítása „Serényfalvai Lakosokért” elnevezéssel, hogy a jövőben további pluszbevételre is szert tehessen a település az adónk 1 százalékának felajánlásával. Fontosnak tartom továbbá az idősek támogatását, egy napköziotthonos intézményi ellátás keretében. Óvoda és iskola eszközellátottságának fejlesztése, a lakosság szociális támogatása, egészségmegóvásra történő odafigyelés, közösségkovácsolás. 

Köszöni a bizalmat 

A régi hagyományokat, szokásokat, rendezvényeket a jövőben is megtartják Serényfalván. A Juniális, az öregek estéje, a karácsonyi pénzosztás a háztartásoknak, az időseknek, gyermekeknek ezután is megmarad, de fiatalos lendülettel ezt tovább lehet fejleszteni. 

– Azt vallom, hogy minden terv annyit ér, amennyit megvalósítanak belőle. Büszkék lehettünk arra, hogy Serényfalva mindig rendezett, szép, az átutazók tetszését elnyerő település volt. Édesapám munkásságának emléke, valamint az itt élő lakosok iránti szeretetem ösztönzött arra, hogy polgármesterjelöltként megmérettessem magam. Ezúton is szeretném megköszönni a választópolgároknak, hogy bizalmat szavaztak, megválasztottak polgármesterré. Minden tudásommal, erőmmel azon fogok igyekezni, hogy településünk tovább fejlődjön, a megálmodott tervekből valóság legyen. 

(A borítóképen: Gáthyné dr. Szerna Ágota, Serényfalva új polgármestere | Fotó: ME)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában