Időközi polgármester-választás

2022.07.03. 21:46

Borsodban öt településen választottak polgármestert

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében öt településen tartottak időközi polgármester-választást vasárnap: Bódvalenkén, Igriciben, Szőlősardón, Galvácson és Zádorfalván egyaránt független polgármestert választottak. A szavazást a korábbi vezető lemondása vagy halála miatt írták ki.

Bódvalenkén lemondott a község korábbi vezetője, ezért írták ki a szavazást. Két független jelölt, Beri István és Rusznyák Elemér indult a posztért, közülük választhatott a 132 bódvalenkei. Rusznyák Elemér 131 szavazatot kapott, igy ő lett a polgármester - mondta Varga Vincéné jegyző.

Igriciben három független jelölt, Gombos Katalin, Tenczel Gábor és Tóth Sándor méretette meg magát, 438-an szavaztak. Tóth Sándort 233 szavazattal választották polgármesterré - közölte Burainé Hajdú Éva jegyző. Az időközi választást azért írták ki, mert a korábbi községvezető meghalt.

Szőlősardón szintén a korábbi polgármester halála miatt tartottak időközi választást. A független Ritó László és Tóthné Adorján Andrea Mária közül választhattak a helyiek, Ritó László 43 szavazattal nyert, míg a másik jelölt 37 szavazatot kapott - tudatta Vécsei Vilmos jegyző.

Galvácson is a korábbi településvezető halála miatt írtak ki időközi választást. Itt egyetlen független jelölt, Filó Gergő szállt ringbe, rá 53-an szavaztak - közölte Istenes Ibolya jegyző.

Zádorfalván szintén független jelöltek - Farkas Attila, Szabon Tibor, Ruszó Zoltán, Lázi Csaba és Gulyás Dénes - indultak, a 324 választópolgár közülük választhatott - közölte Nagy János jegyző, hozzátéve: a korábbi polgármester halála miatt írták ki az időközi szavazást. A község új polgármestere Lázi Csaba lett, 80 szavazattal. A második legtöbb szavazatot 77-et, Gulyás Dénes kapta.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában