Jegyzet

2022.07.16. 20:01

Beérett a barack

Pap Gyula

Különösen az utóbbi időben jellemző időjárási viszonyok között sajnos kevés az ünnepelni való a mezőgazdasági terményeket illetően. Kiszáradt mezők, furulyázó levelek, elmaradt hozam a jellemző sok esetben. A szárazság, az egyes területek csapadékhiánya csak fokozza a gazdasági bajok miatt elszabaduló költségek okozta kárt.

Van, ahol ez nem csak az idén, hanem már múlt évben megkeserítette a gazdálkodók életét. Voltak, akiknek a barackosok rendkívül alacsony terméshozama el is vette a kedvét az ágazat művelésétől.

Aki bizakodott, vagy egyszerűen nem tehette meg, hogy feladja, össze kellett szednie az összes, az évek során felhalmozott praktikát, hogy megóvja a bizony most is mostoha körülmények között alakulgató termést. Földmunka, a fagyok kivédése, a szárazság elleni küzdelem jellemezte a hónapokon át tartó tevékenységet, ahol minden dolgos kézre szükség volt.

És most itt van a megfeszített munka gyümölcse: kicsi ugyan, de ízletes és a miénk. Van mit ünnepelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában